A Családi Bölcsőde

Sok édesanya számára fontos kérdés, hogy a gyermekkel töltött első hónapok, évek után van-e lehetősége választani a gyermeknevelési támogatások hosszabb időre történő igénybevétele, vagy a munkavállalás között.

2014. január 1-től lehetőség van a gyermek 1 éves kora után a szülőnek GYED mellett teljes munkaidőben elhelyezkedni, ezzel a lehetőséggel azonban csak az tud élni, akinek sikerül megoldani gyermeke napközbeni felügyeletét.

Különösen megoldatlan a helyzet a kistelepüléseken, ahol néhány kisgyermek ellátására túl költséges lenne bölcsődét létrehozni. Ezen a helyzeten kíván segíteni a Családi Bölcsőde, mely egészen kicsi kortól – 10 hónapos - 3 éves korig fogad gyermekeket.

A napköziben magas szakmai elvárások érvényesülnek. Cél a szakszerű nevelés, gondozás, gyermekközpontú pedagógiai megközelítés. Gyermekképünk: a harmonikus, sokoldalú, kreatív gyermek, akinek egyaránt fontos az egészséges testi, lelki és pszichológiai fejlődés. Aki szociálisan kompetens, nyitott az őt körülvevő környezeti ingerekre, hatásokra, kitartó, aktív, érdeklődő és az életkorának megfelelően tudja végezni a különféle tevékenységeket.

És miben nyújtunk többet? Nálunk külön szolgáltatások kerültek a gyerekek napirendjébe: ilyen például a mozgásfejlesztés, és a játékos nyelvoktatás. Nézze meg belső „órarendünket”.

Veszprém Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődéje, Bölcsődei Gondozás- Nevelés szakmai programja alapján készítettük a Szakmai Programunkat.