Családi Napközi "CsaNa" szolgáltatásai

Sok édesanya számára fontos kérdés, hogy a gyermekkel töltött első hónapok, évek után van-e lehetősége választani a gyermeknevelési támogatások hosszabb időre történő igénybevétele, vagy a munkavállalás között.

2014. január 1-től lehetőség van a gyermek 1 éves kora után a szülőnek GYED mellett teljes munkaidőben elhelyezkedni, ezzel a lehetőséggel azonban csak az tud élni, akinek sikerül megoldani gyermeke napközbeni felügyeletét.

Különösen megoldatlan a helyzet a kistelepüléseken, ahol néhány kisgyermek ellátására túl költséges lenne bölcsődét létrehozni. Ezen a helyzeten kíván segíteni a Családi Bölcsőde, mely egészen kicsi kortól – 10 hónapos - 3 éves korig fogad gyermekeket.

A napköziben magas szakmai elvárások érvényesülnek. Cél a szakszerű nevelés, gondozás, gyermekközpontú pedagógiai megközelítés. Gyermekképünk: a harmonikus, sokoldalú, kreatív gyermek, akinek egyaránt fontos az egészséges testi, lelki és pszichológiai fejlődés. Aki szociálisan kompetens, nyitott az őt körülvevő környezeti ingerekre, hatásokra, kitartó, aktív, érdeklődő és az életkorának megfelelően tudja végezni a különféle tevékenységeket.

És miben nyújtunk többet? Nálunk külön szolgáltatások kerültek a gyerekek napirendjébe: ilyen például a mozgásfejlesztés, és a játékos nyelvoktatás. Nézze meg belső „órarendünket”.

Veszprém Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődéje, Bölcsődei Gondozás- Nevelés szakmai programja alapján készítettük a Szakmai Programunkat.

Egyik legnagyobb álmunk vált valóra amikor megnyitottuk 2016. szeptemberében kéttannyelvű óvodai csoportunkat. Hiszek abban, hogy amit a gyerekek játszva megtanulnak kiskorukban, azt soha senki nem veheti el tőlük.

Óvodás korú csoportunk lényege, hogy egy gondozónó csak idegen nyelven kommunikálhatnak a gyerekekkel.

A gyerekek agya másodperc tört része alatt reagál az azonnali információkra. A gyermekek első 6 életéve a legfontosabb az agy fejlődése szempontjából. Amit ebben az életszakaszban megtanulnak, az kitörölhetetlen metódusként raktározódik el. 
A kicsik minél fiatalabbak, annál könnyebben tanulnak meg egy második nyelvet: a kiejtést, a nyelvtant ösztönösen sajátítják el. A különbséget az idegen és anyanyelv között nem is érzékelik. Ők nem állnak meg gondolkodni a nyelvtani szabályokon és a szavakon, hanem ösztönösen használják mindazt, amellyel napközben megismerkednek.

Akcentus nélkül 10 éves korig tudunk egy nyelvet elsajátítani. E kor fölött ez lényegesen több munkával jár, ezért van az, hogy sok gyermek hamar elveszti érdeklődését az idegen nyelvek iránt. Gyakran vég nélküli küzdelmet vállalnak magánórák keretében, hogy elsajátítsák mindazt, ami korábban játszi könnyedséggel ment volna. A mi óráinkon a gyermek azt tapasztalja, hogy nyelvet tanulni öröm.

A „nyelvtanulás” úgy történik, mint az anyanyelv elsajátítása: 2 szakember segítségével a gyerekek az óvoda mindennapi életét gyakorolják angol nyelven. Az egyik nyelvi pedagógus 100%-ban csak angolul beszél ezzel is segítve a gyerekek mihamarabbi beilleszkedését az idegen nyelv világába.
Jelenleg egy vegyes óvodai csoporttal működünk 25 fővel.

Óvodai programunk extra foglalkozásai:

Úszás, lovaglás, játszóház, mozgásfejlesztő torna, labdás foglakozás, balett, kutyaterápia és természetesen az angol. (Foglalkozásaink az alapárban benne vannak.)

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket kérem időben jelentkezzenek mert férőhelyeink itt is korlátozottak. 

Nyelvi foglalkozásaink óvodás és kisiskolás gyermekek számára családias környezetben zajlanak, kimondottan erre a célra kialakított helyiségben 40 percben. Egy előre kialakított Oxfordi tananyag segítségével dolgozunk. Egy csoportban maximum hét gyerekkel foglalkozunk. (Kisiskolás kor felett idősebb diákok egyéni oktatását is vállaljuk.)

A hangsúlyt a játékokra, a játékosságra fektetjük. A célunk az, hogy a gyermek játék közben, nevetve és vidáman sajátítsa el a nyelvet. Törekszünk arra, hogy a nálunk eltöltött foglalkozás élmény legyen a gyermekek számára és eközben megszeresse a nyelvet.

A gyerekekhez idegen nyelven beszélünk, az új szavakat, mondatokat magyarul is elmondjuk nekik. Így gyorsabb és hatékonyabb a tanulás. Ügyelünk arra is, hogy a játékok változatosak és érdekesek legyenek.

Eddig Óvodákban tartottuk foglalkozásainkat. 

2016 októberében kezdjük újra az angol órákat! Keddenként 16:00 a kezdők és 16:50-től a haladókkal. Várjuk a jelentkezéseket a bambinobirodalom@gmail.com email címünkre.

Ez egy labdászenés, mozgásfejlesztő torna, heti egy alkalommal, 45 perces foglalkozás, 1-4 éves korosztálynak, mely segítségével a gyermek ismereteket szerez, formálódik személyisége (akarat, képzelet, emlékezet, érzelem…) Ez a mozgásforma kihat a testi-, pszichikai fejlődésre, szociális kapcsolatépítésre, motoros alkalmazkodásra. Miközben játszanak, mozognak és fejlődnek.

A Bambino csapata készséggel áll a szülők rendelkezésére hétvégente. Ha esetleg elmenne kikapcsolódni, moziba, színházba vagy a nagybevásárlás várat magára és gyerekét nem szeretné magával vinni és kitenni egy hosszadalmas huzavonának nyugodtan bízza szakképzett munkatársainkra, ahol a gyermek saját környezetében játszhat, és ahol biztosítjuk a megfelelő felügyeletet számára. Ebbe akár a készségfejlesztés, tanulás, játék, mese, a bölcsődében elsajátított, ismert énekek, mondókák ismételgetése is beletartozik. Keressenek bátran.

Délután nyitvatartási időn túl külsősöknek is biztosítuk nyelvi foglalkozásokat. A Farbe Oktatási Központ együttműködésével.

A Veszprémi Varázsszőnyeg fejlesztőközpontban Czabuláné Nagy Andrea mozgásfejlesztő terapeutával közösen úgy gondoljuk, hogy a gyermekeknek egy olyan nyári tábort kellene létrehozni, amelyben egyaránt fontos szerepet kap a mozgásfejlődés, a nyelv és a kreativitás. Hiszen ez a három terület az, amely kisgyermekkorban a legfontosabb, mert a mozgásfejlődés befolyásolja a különböző fejlődési szakaszokban az idegrendszert, izomrendszert, növekedést, súlycsökkenés/súlygyarapodás és a beszédközpont fejlődését. A kreativitás hangsúlyozását azért tartjuk fontosnak, mivel a gyermek logikája, kézügyessége, finom motorikus képességei fejlődnek pl.: fogóreflex megtanulása, fejlesztése ceruza használat során. A játékos nyelvtanulást a Farbe Nyelviskola pedagógusai biztosítják. Minél kisebb a gyermek annál korábban kezdjük a nyelvoktatást, mivel az agy 3 éves korig a legbefogadóbb és a játékos nyelv kedvet teremt a különböző nemzeti nyelvek megtanulásához. Ezáltal egy más kultúráról is ismeretet szereznek a kicsik. Az életben később könnyebben tudnak boldogulni, illetve már van alapismeretük, tehát magabiztosabban állnak hozzá a nyelvtanuláshoz.

Közös célunk együtt dolgozni egy jobb társadalomban az egészségesebb gyermekekért.

Akár egy órára is vállaljuk gyermekük felügyeletét!

Szeretne

  • edzeni, hogy visszanyerje alakját
  • nagy bevásárolni
  • befutni a bankba
  • ügyvédhez

És még sorolhatnám. Keressen minket bátran!

Szakképzett pedagógusok, Óvónők végzik az éneklést és a mondókázást a családi napköziben. Ez hetente egyszeri foglalkozás, a többi napokon kötetlen éneklés, mondókázás van. Ebbe népdalok, modern dalok, gyerekdalok kicsiknek és nagyoknak egyaránt, körjátékok, népi mondókák, állatmondókák, ritmusfejlesztők, höcögtetők, lovagoltatók, stb. mind beletartoznak. A mesélés rendkívül fontos a gyermeki képzelet fejlesztésében, ezért hetente több alkalommal különböző módszerekkel mesélünk a gyerekeknek pl.: fejből, mesekönyvből, bábokkal, plüssökkel, saját eljátszás alapján életkornak megfelelően. Ebbe többfajta mese beletartozik pl.: állatmesék, láncmesék, varázsmesék, népmesék stb.

Az angol foglalkozások során az édesanyák eljönnek a gyerekekkel korosztálynak megfelelően csecsemőkkel, tipegőkkel és nagycsoportosokkal, és kötetlenül beszélgetnek angol nyelven. A gyermekeknek is remek kikapcsolódást nyújtanak, mivel itt együtt az anyukával tudnak énekelni és mondókázni angolul. Ebbe szintén többféle mondóka beletartozik a magyarhoz hasonlóan, de az mind angol nyelven folyik.